Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών

19ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ
 Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών, ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Χατζηγιάννειο της Λάρισας, για τη 19η του διοργάνωση.
Θα προβληθούν 18 ταινίες μικρού μήκους στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και 28 στο Μεσογειακό. Την Ελλάδα εκπροσωπούν οι ταινίες «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ Βενετίας, «Puzzle» της Ελλης Σφήκα, «13 1/2» του Χάρη Βαφειάδη και «Live Show» της Λένας Βασιλείου. Στο Μεσογειακό Διαγωνιστικό συμμετέχει η κυπριακή ταινία «Οιδίπους» του Ιωακείμ Μυλωνά.
Θα προβληθούν ακόμη τα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Το σινεμά γυμνό» του Βάσου Γεώργα, «Η σφαγή» των Μόνικα Μπόργκμαν, Λόκμαν Σλιμ και Χέρμαν Τάισεν και «Οργισμένος Δεκέμβρης» των Ακη Κερσανίδη και Χρύσας Τζελέπη, αλλά και η τελευταία μικρού μήκους του Πορτογάλου Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, «Πίνακες του Αγίου Βικεντίου ντε Φόρα - ποιητική προσέγγιση», σε πρώτη προβολή.
Το Σάββατο 2 Απριλίου, θα τιμηθεί για την προσφορά του στο σινεμά ο σεναριογράφος και συγγραφέας Στάθης Βαλούκος με τον Χρυσό Ιππο καριέρας.
Οπως κάθε χρόνο, η Σχολή Σταυράκου προσφέρει ως βραβείο υποτροφία δωρεάν φοίτησης στο τμήμα σκηνοθεσίας για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, στη μνήμη του ιδρυτή της, Λυκούργου Σταυράκου. Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή με την προβολή της ταινίας του Γιώργου Καρυπίδη «Ουτοπία», σε σενάριο του ιδίου και του Στάθη Βαλούκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου